E-Book: Grip op het Sociaal Domein

Krijg grip op het sociaal domein voor jouw gemeente en geef sturing aan beleid op basis van feiten, beheer financiële middelen beter, en garandeer de continuïteit van zorg.

Download hieronder het e-book “Grip op het Sociaal Domein” en ontdek hoe jouw gemeente met datagedreven werken de efficiëntie en kwaliteit in het sociaal domein kan verbeteren. Leer hoe technologie en data-analyse helpen om snellere zorg te bieden, zorgkosten beter te beheren en te beheersen en proactief beleid te ontwikkelen. Het e-book biedt praktische handvatten, inspirerende voorbeelden en laat zien hoe InIn gemeenten ondersteunt met dashboards, scenarioanalyses en trainingen. Begin vandaag nog met datagedreven werken voor een grotere maatschappelijke impact.

Waarom dit e-book voor gemeenten?

✓ Verbeterde besluitvorming: Leer hoe datagedreven werken helpt om betere beslissingen te nemen op basis van feiten en analyses, in plaats van op intuïtie of aannames.

✓ Inzicht in zorgkosten en efficiëntie: Ontdek hoe je data kunt inzetten om zorgkosten te voorspellen en middelen efficiënter te beheren, waardoor financiële tegenvallers worden voorkomen.

✓ Proactief beleid ontwikkelen: Krijg tools en strategieën aangereikt om verschillende scenario’s door te rekenen en je beleid aan te passen voordat problemen zich voordoen.

✓ Real-time prestaties monitoren: Leer hoe dashboards je gemeente helpen om zorgtrajecten en beleidsdoelen in real-time te volgen, voor meer transparantie en verantwoording.

✓ Praktische stappen naar datagedreven werken: Ontvang een concreet stappenplan en best practices om direct aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een datagedreven cultuur binnen jouw gemeente.

 

Krijg grip op het Sociaal Domein met intuïtief en inzichtelijk databeheer

Wat kun je met dit e-book?

  • Effectiever beleid ontwikkelen: Gebruik data om beleid te optimaliseren en beter aan te laten sluiten bij de behoeften van inwoners en cliënten in het sociaal domein.
  • Snellere toegang tot zorg realiseren: Verkort de doorlooptijd in zorgtrajecten zoals jeugdzorg en Wmo door knelpunten vroegtijdig te signaleren met datagedreven inzichten.
  • Budgetten beter beheren: Verbeter het begrotingsbeheer door trends in zorgkosten te voorspellen en je financiële planning hierop af te stemmen.
  • Samenwerking verbeteren: Integreer data uit verschillende domeinen en afdelingen, zodat je als gemeente effectiever kunt samenwerken aan oplossingen voor complexe sociale vraagstukken.
  • Innovatief omgaan met veranderingen: Pas je beleid sneller aan door het gebruik van voorspellende modellen en scenario-analyses, waarmee je proactief kunt reageren op toekomstige ontwikkelingen.
Menu